Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je voor een ander en voor jezelf. Natuurlijk: je helpt iemand bij de dingen die hij of zij niet meer kan en stimuleert ze om (weer) dingen te doen die ze nog wel kunnen. Dat is mooi en dankbaar werk, maar vrijwilligerswerk doe je ook voor jezelf. Je doet dingen die je kan en leuk vindt, voor een ander. Wil je het beste van jezelf geven voor het geluk van anderen? Word dan vrijwilliger bij tanteLouise-Vivensis!

Heb je interesse? Vul het inlichtingenformulier onderaan de pagina in en maak vrijblijvend een afspraak met onze Coördinator Vrijwilligers!

 

Veel mensen denken bij ‘een vrijwilliger in de zorg’ alleen maar aan iemand die het kussen van een zieke opschudt, een kopje koffie aanreikt of op een mooie zomerdag een stukje met een bewoner gaat wandelen. Natuurlijk zijn dat taken die vaak door vrijwilligers gedaan worden. Ze zorgen voor net dat extra beetje verzorging en aandacht voor de cliënt. Ze leveren een waardevolle bijdrage aan het welzijn van veel van onze cliënten.

Maar de tijd dat je als vrijwilliger alleen maar koffie schonk tijdens de bingomiddag is voorgoed voorbij. De vrijwilliger van tegenwoordig is van meer markten thuis. Uitgangspunt voor de vrijwilliger van nu en de toekomst is plezier in en waardering voor het vrijwilligerswerk dat je doet. Je doet de dingen die je leuk vindt en waar je goed in bent en helpt daarmee anderen. TanteLouise-Vivensis biedt legio mogelijkheden voor vrijwilligerswerk dat bij jou past. Misschien liggen jouw kwaliteiten wel bij het helpen van de huismeester of werk je graag in de tuin. Daarnaast kun je als vrijwilliger bij tanteLouise-Vivensis koken, winkelen en/of op stap met bewoners of 1-op-1 begeleiding geven. Er zijn altijd mensen welkom in het restaurant, als gastvrouw of -heer of in de winkels in onze woonzorgcentra. In het hospice en de zorgcentra lopen vrijwilligers met bewoners mee ‘tot het einde van het leven’.
 

Vacatures

In heel ons verzorgingsgebied zoeken we enthousiaste mannen en vrouwen die wat van hun tijd, aandacht en deskundigheid willen geven aan de cliënten van tanteLouise-Vivensis en hun mantelzorgers.

We zijn opzoek naar veel verschillende soorten vrijwilligers. We zoeken voor zeer specifieke doelen vrijwilligers maar hebben ook grote behoefte aan vrijwilligers die allerhande soorten werk op willen pakken.

Bekijk hieronder onze specifieke vacatures:

Vacature vrijwilliger coördinator jongerenproject KIAD inloophuis Het Getij

Vacature vrijwilliger gastvrouw/gastheer inloophuis Het Getij

Vacature vrijwilliger dagbehandeling Moermont muziekbegeleiding

Vacature vrijwilligers Marokkaanse dagopvang Avondvrede

Vacature zwemvrijwilligers Steenbergen en Bergen op Zoom

Vacature vrijwilligers Mariahove

Vacature vrijwilligers Moermont

Vacature vrijwilligers diverse locaties

Vacature vrijwilligers Heideduin

Vacature zwemvrijwilliger Stuijvenburgh

Vacature vrijwilligers De Vossemeren


Je doet het natuurlijk niet voor niets!

Je krijgt geen vergoeding of salaris voor je vrijwilligerswerk, maar je krijgt er altijd iets voor terug! Het belangrijkste is natuurlijk de waardering en dank van onze cliënten. Vrijwilligerswerk is daarnaast een geweldige ervaring in een gezellige en leerzame werkomgeving. Je ontmoet andere mensen, werkt weer in een team, je hebt collega's en bent eens met andere dingen bezig. Belangrijk is dat je dingen doet die je wilt en kan en waar je blij van wordt. Samen kijken we wat het beste bij jou past.

Naast de team- en vrijwilligersbijeenkomsten (vier keer per jaar) is er ook scholing in de vorm van cursussen en themabijeenkomsten. De inhoud van de scholing is gebaseerd op de behoefte van enerzijds de vrijwilligers en anderzijds de organisatie/cliënt. De scholing zal gericht zijn op het beter uit kunnen voeren van het vrijwilligerswerk .

Regelmatig stromen vrijwilligers door naar een opleidingsplaats bij tanteLouise-Vivensis. TanteLouise-Vivensis ziet haar vrijwilligers als gelijkwaardige medewerkers. Je maakt samen met onze beroepskrachten en de mantelzorgers deel uit van het (zorg)team.

Net als al onze andere medewerkers kan ook jij gebruikmaken van de volgende diensten en mogelijkheden:

  • Lid worden van de personeelsvereniging (klik hier voor meer informatie)
  • Toegang tot het grote tanteLouise-Vivensis Sinterklaasfeest
  • Uitnodigingen voor de verschillende borrels (Kerst, Nieuwjaar etc.)
  • Deelname aan het vrijwilligerstevredenheidsonderzoek
  • Vier keer per jaar het personeelsblad

Tegelijkertijd verwachten we van je dat je minstens een dagdeel per week je vrijwilligerswerk doet. Daar maken we in het kennismakingsgesprek afspraken over zodat we op elkaar kunnen rekenen.

Je staat er als vrijwilliger niet alleen voor. Bij tanteLouise-Vivensis zijn meer dan 800 vrijwilligers aan de slag!